A Verdant, Shady Spot

Project: A Verdant, Shady Spot
Type: Landscape for the front yard of the Max Muller Bhavan, Mumbai
Location: Fort, Mumbai

Size: ~125 sq. mts .
Status: completed
year: 2020

Design team : Arjun Sharma, Gaurav Shetty, Nishi Doshi

 

Hidden behind a clump of trees is an elegant, old, modernist building called the Max Muller Bhavan, currently run as a center for German studies by the Goethe Institute.

smartcapturesdr

 

The buildings was undergoing some renovations, and our brief was to create a small sit out garden for the students who come there.

smartcapture

 

 

images 

 

 

20200213_185407

 

 

construction process 

IMG_20200131_135836

 

zz 20200213_174931_HDR

 

 

design process

The treatment of the design is simple and straight forward. The column grid of the architecture lends itself to the geometry of the landscape design and the layout of the benches and walkway.

observations

This slideshow requires JavaScript.

 

design scheme

This slideshow requires JavaScript.

views

f2